Käyttövesiremontti

Teetä käyttövesiremontti tai kylpyhuoneremontti ajoissa

Käyttöveteen ja omaan kylpyhuoneeseen kohdistuvat remontit kannattaa teettää ajoissa. Se vaikuttaa merkittävästi sekä veden laatuun, kosteusturvallisuuteen että asumismukavuuteen. Hanakat-asiantuntijalta saat laadukkaista komponenteista koostuvan käyttövesijärjestelmän yllättävän edullisesti. Katso alta kylpyhuoneen saneerauksen hinta ja arvioi kustannukset omaan kohteeseesi!

Kylpyhuoneen käyttövesiremontti:

  • Remontin kesto vain 2–5 päivää
  • Talossa voi asua koko remontin ajan
  • Vesikatkos vain muutaman tunnin
  • Remontin kustannus yleensä vain 3500–6000 euroa
  • Veden laatu paranee
  • Vesivahingon huoli poistuu
  • Kiinteistön arvo nousee

Muista hyödyntää kylpyhuoneen remontissasi kotitalousvähennys, sillä jopa 50 % työkustannuksista kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Kylpyhuoneen remontoinnissa myös vesikalusteet kannattaa vaihtaa

Käyttövesiremontin yhteydessä kannattaa vaihtaa myös hanat, suihkut, altaat, wc-istuimet ja kuivauspatterit vastaamaan tämän päivän vaatimus- ja mukavuustasoa. Kylpyhuone saa näin yhdellä ja samalla remontilla aivan uuden ilmeen.

Kun vaihdat kylpyhuoneeseen kaiken kerralla, säästät aikaa ja rahaa sekä eliminoit mahdolliset vanhojen kalusteiden "heikot lenkit." Uusien vesikalusteiden myötä saat säästöä myös pienemmän vedenkulutuksen myötä, talosi arvo nousee – ja ennen kaikkea – saat turvallisen, toimivan ja tyylikkään ratkaisun vuosiksi eteenpäin.

Ota yhteyttä lähimpään Hanakat-liikkeeseen ja varaa aika neuvotteluun tai lähetä tarjouspyyntö valmiilla tarjouspyyntöpohjallamme.

Putkisaneeraus vähentää vanhojen metalliputkien vesivahinkoriskiä

Varsinkin 1970- ja 80-luvun pientalojen ja omakotitalojen käyttövesiremontit ovat asia, johon kannattaa suhtautua ennakoivasti ja pitää asunnon kuntoa jatkuvasti yllä. Huonoista putkistoista johtuvat korjaustyöt ovat lisääntyneet viime vuosien aikana merkittävästi, ja vesivahingot ovat yleistymässä.

Tärkeitä asioita käyttövesiremonteissa on yleensä vain kaksi: menetelmä ja urakoitsija. Ja hyvä ja ammattitaitoinen urakoitsija auttaa valitsemaan parhaimman menetelmän, joka sopii nimenomaisesti omaan kohteeseesi.

Hyvällä urakoitsijalla ovat kunnossa maine ja kokemus edellisten kohteiden läpivienneistä, KVV-IV-työnjohdon virallinen pätevyys (FISE), asianmukaiset vakuutukset sekä ammattitaito, joka näkyy uusien määräysten, ohjeiden ja asetusten (D1) ymmärtämisenä ja hallintana, jotta remontti tehdään tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan. Näin esim. kylmä- ja lämminvesiputkistot on asennettu ja eristetty niin, että kylmän veden lämpötila ei ylitä 20°C eikä lämpimän alita 55°C. Ja kohteessa käytetään vain CE-merkittyjä tuotteita, jotka vaaditaan kohteissa heinäkuusta 2013 alkaen.

Käyttövesiremontin aloittamiseen ja suorittamiseen kannattaa suhtautua vakavasti, sillä vakuutus yleensä vaatii, että vesivahinko on ollut odottamaton ja äkillinen, eikä niin ollen ole voinut olla asukkaan itsensä vältettävissä. Tässä kannattaakin olla tarkkana, sillä mikäli talossa on aiemmin ollut useita putkiongelmia, eikä koko putkistoa ole siitä huolimatta huollettu, vakuutusyhtiö ei yleensä korvaa putkiston rikkoutumisesta aiheutuneita vahinkoja, sillä ne ovat olleet odotettavissa.

Hanakat hoitaa käyttövesiremontit nopeasti ja kiinnittää korostettua huomiota tiedotukseen, mitä toimenpiteitä on tulossa. Ikävintä remonteissa on usein tietämättömyys ja siitä johtuvat yllätykset.

Vesivuotokytkin estää vesivahinkoja

Suomessa rekisteröidään vuosittain n. 30.000 vesivahinkoa ja vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain yksityistalouksien vesivahinkojen aiheuttamia korvauksia yli 70 miljoonaa euroa. Vahinkoalttiisiin kiinteistöihin kuuluvat 1960- ja 70-luvuilla rakennetut omakotitalot, joissa tapahtuu kaikista vesivahingoista noin puolet. Vahinkoja havaitaan myös uusissa 2–5-vuotiaissa taloissa. Kosteus- ja vesivahingot altistavat homevaurioille ja allergiaongelmille.

Hanakat asentaa hanatkin

Ammattitaitoinen asennus kruunaa kokonaisuuden ja takaa turvallisen käytön vuosiksi eteenpäin. Yhdessä suunniteltu ja Hanakoiden suorittama asennus on turvallinen, kestävä ja helposti huollettavissa. Luonnollisesti Hanakat myös opastaa laitteiden käyttöönotossa.

Hanakat-ammattilainen auttaa oikean hanan valitsemisessa laajoista valikoimista ja huomioi tekniset vaatimukset liitännälle, vedenvirtaamisen riittävyydelle ja taloudellisuudelle, käyttöominaisuuksille, mitoituksen sopivuudelle altaan kanssa sekä asennettavuudelle.

Uudet käyttövesiputket ja kattila – remontti ei häirinnyt asumista

Ylöjärveläisten Pilvikki ja Harri Saresvuon 1970-luvun alkuvuosina rakennettuun omakotitaloon tehtiin käyttövesiremontti joulukuussa 2013. Ennen remonttipäätöstä Harri oli selvittänyt vakuutusyhtiöstään kotivakuutuksen korvaustasoa,... lue lisää

Vanhassa talossa ensimmäiseksi remontoitiin vesiputket

Viisi vuotta sitten Katja Bordi ja Jarmo Lönnqvist ostivat Keravalta vuonna 1962 rakennetun omakotitalon. Kauppoja tehtäessä tiedossa oli koko talon remontoinnin tarve... lue lisää